Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Moussaka kuin Kreikassa – maun salaisuus on kaneli

2 h 10 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 20 min

Moussaka maistuu samalta kuin Kreikassa, kun teet sen tällä reseptillä. Kreikkalaisen kokin Akis Stabouliksen täyteläisen moussakan salaisuus on jauhelihakastikkeeseen lisätty kanelitanko ja valkokastikkeeseen vatkatut kananmunat. Mitä kauemmin haudutat, sen herkullisempaa saat!

21.8.2018
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Moussaka
1 kg
munakoisoa
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä
Jauhelihakastike
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1/2 dl
oliiviöljyä
600 g
naudan paistijauhelihaa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 1/2 dl
punaviiniä
500 g
tuoretta, kypsää tomaattia (ta tomaattimurskaa tai säilyketomaatteja)
2 dl
vettä (tai lihalientä)
2
laakerinlehteä
2 oksaa
tuoretta timjamia
1
kanelitanko
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Valkokastike
100 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 l
täysmaitoa
3
munaa
100 g
juustoraastetta
1 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Päälle
1 dl
juustoraastetta (esim. kefalotiri)

Moussaka – ohje:

  1. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta munakoisot pellille leivinpaperin päälle. Sivele ne öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda munakoisoja 225-asteisessa uunissa, kunnes ne pehmenevät ja pinta saa väriä, noin 20 minuuttia.
  2. Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna puolet öljystä paistinpannulla ja ruskista jauheliha. Kuumenna kattila, lisää loppu öljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää ruskistettu jauheliha, tomaattipyree ja halutessasi punaviiniä ja anna porista hetki. Lisää tomaatit, vesi tai lihaliemi ja mausteet. Hauduta noin tunti. Maista. Lopputulos pitää olla tiivis ja maukas. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko.
  3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Paista 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lämmitetty maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen, jotta kastike ei paakkuunnu. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kulhossa munat ja juustoraaste. Mausta kastike, siirrä pois liedeltä ja vatkaa joukkoon juustoraaste-munaseos.
  4. Kokoa moussaka korkeareunaiseen kolmen litran uunivuokaan. Lado ensin kerros munakoisoja ja lisää jauhelihakastike. Levitä sitten loput munakoisot. Tasoita pinta ja ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Kaada päälle tasaisesti valkokastike ja ripottele loppu juustoraaste.
  5. Paista moussakaa 150-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt